Theater

1615.jpg


ALGEMEEN

Theater is een afgeleide van het dagelijkse leven. Met theater kun je zaken uitvergroten, uitproberen en op speelse wijze je eigen spiegel zijn. Middels theatervormen kun je je meer bewust worden van hoe je overkomt, wat je uitstraalt en welke oordelen of vooroordelen je weg kunt nemen bij de ander. Het kan als middel worden gebruikt om te werken aan de eigen manier van contact maken, onderhandelen en presenteren.

DOEL

Doel van de training is om op een creatieve manier de communicatieve vaardigheden te vergroten. Middels humor en spel leren de deelnemers de beginselen van improvisatie; het accepteren van situaties; zichzelf presenteren en creatieve oplossingen zoeken. Spelplezier staat daarbij centraal.
 

BESTEMD VOOR

Mensen met autisme die hun creativiteit verder willen ontplooien, maar met name ook voor mensen met autisme die wel willen en kunnen maar niet altijd durven.

PROGRAMMA

Diverse onderdelen komen in de training aan bod, zoals het schrijven, decorontwerp/bouw, kostuumontwerpen en muziek. Daarnaast worden ook diverse vormen beproefd. Onder meer gaat het daarbij om:
 

  • SPEL

Deelnemers leren door middel van verschillende spelmethoden, opdrachten & improvisatie.


  • ZANG

Gericht op de stemontwikkeling, leren zingen; zowel in groepsverband als solo.


  • DANS

Leren bewegen en dansen in diverse dansstijlen


  • MIME

Mime is leren acteren door middel van beweging, bewust worden van wat beelden kunnen overbrengen. Bewustwording van eigen lichaam, houding en uitstraling.
Het programma wordt afgesloten met een zelf geproduceerde theatervoorstelling.


 

theater.jpg

 

WERKWIJZE

De theatertraining is een groepstraining waarbij daarnaast, afhankelijk van de individuele vraag en mogelijkheden, ook gerichte individuele ondersteuning wordt geboden.

DUUR

Theater is een jaartraining bij Magic Maker .
 

INSTROOMMOMENT

De cursus kan op elk moment worden aangevangen.

.
 

424px-Magic_wand_svg.png