reacties


 Hallo Menno en Carola,
Onze zoon is nu al een paar jaar actief bij goochelaar Menno. We wilden een sociaal onhandig kind, dat alleen achter de computer en TV zat, een andere tijdsbesteding laten ontdekken. Dat hebben we gevonden in de goochellessen. Het goochelen bij Magic Maker helpt hem in zijn eigen ontwikkeling, zonder die hulp te benadrukken.
De belangrijkste waarde bij Magic Maker is het boeken van succes, waarbij het succes steeds een stapje groter wordt: het begint met het leren van een truc, dat gaat over naar het presenteren van die truc voor publiek. De volgende stap is het zelf bedenken van een thema voor een show met meerdere trucs, en dat vervolgens voor publiek ten uitvoer brengen. En dan:
 

  • Succes boeken
  • Daarmee zelfvertrouwen opbouwen

 

En verder een heel duidelijke regel: wel oefenen, want alleen oefening baart kunst.
Het kind ontwikkelt een bijzondere hobby, zonder apart te zijn. Verder nog mooi meegenomen: zonder dat je er erg in hebt verbetert de fijne motoriek, oefen je met plannen en structureren, leer je lichaamstaal van anderen te lezen en hoe je zelf overkomt bij anderen.
Kortom: de grote truc van Magic Maker: er zit veel meer in dan je denkt. Letterlijk: Menno die overal maar balletjes en doekjes vandaan haalt en dat zijn leerlingen ook laat doen. En figuurlijk het aandeel van Carola: stimuleren en laten ervaren dat je veel meer kunt dan je zelf dacht.
En als ouder denk je: Hoe doen ze dat nou?

Applaus voor Magic Maker!


Groeten van Marcel en Carla

 Hallo Menno en Carola,
Wij hebben genoten van de voorstelling van dit aanstormend talent afgelopen zaterdag.
Matteo wil (tot mijn verbazing) graag deelnemen aan de vervolg training.
Is er al bekend wanneer deze gaat starten en op welk tijdstip?
Blijkbaar vond hij het dus toch erg leuk. Hij is maandag alle klassen afgelopen op school (goede reclame!) en er waren vele uitnodiging voor een demonstratie van Matteo. Dit lijkt me wel een opsteker voor zijn zelfvertrouwen zeg!

Groetjes en tot horens...
Esther (moeder van Matteo)

 Hallo Carola en Menno,

Jullie hadden deze Volendamse attentie hartstikke verdiend voor alles wat jullie voor Youri hebben betekend.
Wij zijn ruim 2 jaar geleden in aanraking gekomen met "goocheltherapie" via Drieluik in Hoorn. Mij leek dit erg leuk voor mijn zoon van toen net 14 jaar, die erg van grapjes houdt.
Ik heb contact gezocht met Carola en een afspraak gemaakt en ons contact was meteen heel goed. Zij heeft echt verstand van autisme en Menno, haar man is de expert in goochelen. Het gegeven dat zij zelf ook een zoon hebben met autisme gaf mij ook een bevestiging van hun kennis van zaken.
We zijn begonnen met individueel goochelen en dat vond Youri iedere week een groot feest, hij werd ook ontzettend verwend middels beloningen!
Thuis oefende hij goed en overal waar hij kwam liet hij de trucs zien. Hij was dan altijd zo trots als een aap en gekleed als Tommy Cooper deed hij het ook erg goed.
Er werd veel aandacht aan de presentatie gegeven en contacten leggen met het publiek, waar Youri met zijn PDD-Nos altijd moeite mee heeft.

Hij heeft 2 goocheldiploma's gehaald, door Menno op video opgenomen, en dit waren zeer spannende en mooie gebeurtenissen.
Hij is ook nog een keer mee geweest met Carola naar een goochelconcours waar o.a. Menno optrad , wat ook een grote ervaring was voor Youri.
Zijn chauffeur die hem iedere dag naar school brengt is een plaatselijk bekende goochelaar, dus in de taxi kregen zijn trucs iedere week ruimschoots aandacht.
Als ouder was het wel een grote verplichting iedere zaterdag hem vanuit Volendam naar Alkmaar te brengen, maar voor het plezier dat het hem gaf was het echt de moeite waard.
Na ruim een jaar is Youri overgegaan naar groeps-goochelen om de sociale vaardigheden te vermeerderen. Dit is ook erg lang goed gegaan, maar helaas door steeds meer puberaal bijkomende klachten is het voor onze zoon heel moeilijk om aandacht te delen, en dit heeft er toe geleid dat we er in goed overleg mee zijn gestopt.
Hij zat in een hele leuke groep met erge lieve kinderen, maar Youri is momenteel moeilijk te motiveren.
Wij zijn Carola en Menno echt heel dankbaar voor de prachtige tijd en hopen elkaar in de toekomst nog een keer tegen te komen en wensen hen heel veel succes met hun fantastische werk !! Het gaat jullie allen goed !!

groetjes en tot ziens,
Youri, Margriet, Dick en Kevin